screen_2x-3

De eerste stap naar discreet verkopen.

Mijn eigendom in alle stilte verkopen?

Discrete marketing? Is dat géén contradictie?!

Uw eigendom discreet verkopen. U hoort het niet vaak. Want is het niet zo dat een zoekertje plaatsen cruciaal is voor de verkoop? En is dat opvallende te koop bord nu écht zo ‘straf‘ als wordt beweerd?

Als u tijd heeft en niet onder druk staat om voor een bepaalde datum uw eigendom te verkopen, behaalt u met discrete marketing een hogere prijs én krijgt u tegelijk waardevolle feedback van uw doelgroep. Het creëert voor u een glashelder beeld van hoe uw eigendom door de markt wordt gepercipieerd.

Caroline

Discrete marketing stelt de verkoper in staat de prijs van zijn eigendom een ‘try-out‘ te geven voordat het eventueel op de open markt wordt gelanceerd.

Tijdens de fase van discrete verkoop selecteert 1st Quality bezichtigingen met 1stQ Private Members®. Volledig op basis van een persoonlijke uitnodiging. Enkel kandidaat-kopers die een ideale ‘match’ scoren via RealtyDreamer® ontvangen hun ‘private’ invitatie.

Iedereen inkijk?

Een eigendom op het wereldwijde web gooien opent niet alleen ‘gepraat‘ in de directe omgeving.

Het zorgt ook voor een ‘open kijk‘ op de persoonlijke bezittingen.


Concreet betekent dit dat elke eigendom die bij 1st Quality te koop wordt gesteld in de 1ste fase nergens zichtbaar is.

Niet op onze eigen www.1stquality.be website, noch op enig ander immo-portaal. We houden de ‘beelden‘ van de woning volledig weg van elke openbare advertentie.

De enige manier om nieuw te koop gestelde eigendommen te ‘ontdekken‘, is door 1stQ Private Member® te worden.

Pas als we beschikken over alle specifieke woonwensen én contactgegevens van onze Private Members, verkrijgt men toegang tot een exclusief portaal.

Het is aldus een algemene misvatting dat de enige manier om een woning te verkopen, het plaatsen van een advertentie is. Wanneer men een eigendom discreet verkoopt, worden de kopers ‘selectief‘ uitgekozen. Kopers waarvan wij weten dat het verwachtingspatroon goed zal zitten.

Het zijn nu nét die kopers die de exclusiviteit waarderen om ‘geïntroduceerd‘ te worden met een eigendom. Een woning die nog niet voor het brede publiek bereikbaar is.

In veel gevallen resulteert deze aanpak voor de verkoper in het behalen van dé beste prijs binnen een redelijk korte termijn aan dé ‘ideale’ koper.

Menselijke natuur?

Het is géén geheim dat iedereen voor de hoogste prijs wil verkopen én voor een interessante prijs wil kopen.

Op het moment dat men een eigendom online plaatst is er vandaag de dag een, wat wij noemen, ‘digitale‘ voetafdruk.

  • Want de advertentie vermeld steeds de ‘datum‘ van start publicatie.
  • Vaak wordt ook de ‘populariteit‘ van de eigendom zichtbaar gemaakt.
  • En wordt er zelfs apart vermeld hoeveel keer een eigendom ‘bekeken‘ is.
  • Maar ook worden vergelijkende ‘marktprijzen‘ openbaar gepubliceerd. Deze laatste zijn vaak hét meest van de pot gerukt!

Deze informatie zorgt ervoor dat als het pand te lang op de markt staat, slimme kopers worden aangemoedigd om lage biedingen te overwegen.

Bij een discrete verkoop hoeft men dus zich hiervoor geen zorgen te maken over deze ‘overtollige’ data. Uiteindelijk wordt de eigendom uitsluitend voorgesteld aan een ‘select‘ publiek van Private Members.

Deze bezichtigingen met Private Members geven een goede, constructieve feedback over ‘prijs & aanbod‘.

En mocht er géén ‘private’ match gevonden worden, dan kan de eigendom voor een breed publiek worden geïntroduceerd via de online portalen.

Het grote voordeel dit verkoopproces ligt bij beide partijen. De Private Member is in staat zijn droomwoning te vinden door een persoonlijke invitatie. En de verkoper krijgt een glashelder inzicht over prijs, en ook over hoe de markt het pand waardeert.

Vervolgens kan men deze ‘gewonnen‘ informatie gebruiken om een online te koop stelling te verfijnen en te fine-tunen waar noodzakelijk.

Het maakt dat men als verkoper de open markt kan betreden in alle vertrouwen dat de prijs absoluut ‘correct’ zit én de presentatie van de eigendom aangepast is aan het verwachtingspatroon.

Wil je graag meer weten over het "1stQ Private Member®”-concept?

  • Door op "Let's Meet" te klikken ga ik akkoord met het privacybeleid waardoor ik toesta dat RealtyDreamer® mij contacteert voor een afspraak.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees ook